Glutenfri Mandelkladdkaka med hallonglasyr

Posted on Sep 9, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Mandelkladdkaka

Glutenfri Mandelkladdkaka

  • 200 g kokt, kall potatis
  • 2 dl mandelmjöl (à ca 40 g)
  • 1 liten förp kokta kikärter (à 190 g)
  • 1/2 dl rapsolja
  • 3 ägg
  • 2 dl rårörsocker eller rörsocker
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 lime
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • färska hallon till garnering
  • vispad grädde till servering
  • olja till formen

Hallonglasyr:

  • 125 g frysta, tinade hallon
  • 1 dl florsocker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C.

Pensla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med olja.

Skala och finriv potatisen. Häll av och skölj kikärterna.

Mixa kikärter och olja till ett fint mos med stavmixer eller i matberedare.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp i en bunke. Blanda mandelmjöl och bakpulver i en annan bunke.

Blanda ner potatis, kikärtsmos, limeskal och limejuice i äggvispet. Tillsätt mandelblandningen.

Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Ta ut kakan och låt svalna i formen.

Hallonglasyr: Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare. Passera genom en finmaskig sil. Blanda hallonpurén med florsockret. Bred över kakan. Ställ i kylen och låt stelna något.

Garnera kakan med hallon. Servera gärna med en klick vispad grädde.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, om lämpligt tillbehör serveras.

Receptet kommer ifrån ICA.

 

0 likes

Comments

comments