Glutenfri Mandelkaka med kanel

Posted on Okt 22, 2013

Ingredienser:

  • 50 g smör
  • 1 dl mandel
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl brun farin
  • 1 dl glutenfri mix
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • smör till formen
  • glutenfritt ströbröd till formen
Servera med:
  • vispgrädde
  • lingon

Gör såhär:

Ugn: 175º
Smält smöret på låg värme och låt det svalna något. Hacka, krossa för hand eller mixa mandeln. Vispa ägg, strösocker och brun farin poröst. Tillsätt smöret och mandeln och rör om.
Blanda glutenfri mjölmix, mandelmjöl, bakpulver och kanel i en skål och rör ner i äggsmeten.
Smörj två kransformar i miniformat eller en stor form, som rymmer 1 1/2 l, med smör och bröa med glutenfritt ströbröd. Häll upp smeten formarna/formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter för de små kakorna. Lägg 5–10 minuter om du gör en stor kaka.
Låt svalna. Servera gärna med en klick grädde och några lingon på toppen!
0 likes

Comments

comments