Glutenfri Lingon och Blåbärslimpa

Posted on Jan 31, 2014

Ingredienser:

Glutenfria Lingon och Blåbärsbröd

Glutenfria Lingon och Blåbärsbröd

2 st bröd (vetefri)

  • 5 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 msk Fiber Husk
  • 1/2 dl Fibrex
  • 1/2 dl honung
  • 1 dl blåbärssylt eller lingonsylt
  • 20 g jäst (blandas med ca 1/2 msk vatten)
  • 250 g Semper finmix
  • 430 g Tre mix (lika delar bovete majs och rismjöl)
  • 15 g havssalt
  • 2 ägg
  • 40 g smör i klickar
  • 100 g blåbär
  • 100 g lingon

Gör såhär:

Värm vattnet till ca 40 grader och vispa ner Fiber Husk och Fibrex, låt svälla i 10 minuter.

Tillsätt resten av ingredienserna utom bären.

Knåda i ca 8 minuter tillsätt bären och knåda in dem . Om de är frysta så kan de knådas in lite frysta så håller de bättre.

Smörj två mindre formar och klicka ner degen i dem.

Sikta finmix över och låt dem jäsa under duk.

Snitta tre vertikala snitt i varje bröd och pimpa dem ev. med lite nya bär i snitten.

Grädda i 250 grader, spruta in lite vatten och sänk temperaturen till 180 grader efter 10 minuter.

När temperaturen i bröden är 98 grader är de klara.

Vänd upp bröden på galler och lägg duk över.

Receptet kommer från: Ambrosias glutenfria

0 likes

Comments

comments