Glutenfri Limoncello-glasstårta

Posted on Okt 2, 2012

Ingredienser:

  • 1 färdig glutenfri tårtbotten
  • 4 dl vaniljvisp
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl florsocker
  • 4 msk Limoncello di Capri likör
  • 30 gram osaltade pistachnötter
  • rivet skal från 1 lime och 2 citron

Gör såhär:

Lägg tårtbottnen i en rund form som passar bottnens storlek

Vispa vaniljvispen styv

Vispa äggulorna ihop med florsockret och vänd ner det i vaniljvispen

Tillsätt 1 tsk rivet citronskal och 2 msk Limoncello Di Capri i vaniljsmeten

Häll upp det i formen över tårtbottnen och ställ in den i frysen i minst 3 timmar

Ta ut tårtan ca 20 minuter innan servering och pynta den med hackade pistaschnötter, rivet skal av resten av citronen och 1 lime, ringla sen över dom 2 restrerande matskedarna av Limoncellon.

Den här tårtan är inte mycket tidskrävande och du kan göra den kvällen innan den ska ätas. Stort plus!
Lycka till

Av Malin Flink

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar