Glutenfri Limetårta

Posted on Jul 11, 2013

Perfekt att göra i förväg och ta fram ur frysen när allt annats ska göras på en gång

Ingredienser:

Glutenfri Limetårta

Glutenfri Limetårta

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 st lime rivet skal samt saft
  • 1 dl florsocker
  • kokosflingor eller glutenfritt ströbröd och lite smör  till formen
  • 1-2 st limefrukter för garnering av tårtan

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C.

Riv mandelmassan och dela äggen. Rör ner vitorna i mandelmassan. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

Lått kakan kallna.

Vispa grädden hårt. Vispa ner limeskal, limesaft, florsocker och äggulor. Bred ut gräddblandningen över kakan i formen. Frys mint 4 timmar.

Ta fram tårtna minst 30 minuter före serveringen. Garnera gärna med limeskivor.

 

0 likes

Comments

comments