Glutenfri Leksandskaka utan ägg

Posted on Okt 11, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Leksandskaka utan ägg

Glutenfri Leksandskaka utan ägg

  • 125 g Smör
  • 2,5 dl Strösocker
  • 7,5 dl Glutenfritt mjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 tsk Nystött kardemumma
  • 1,5 dl Russin
  • 3 dl Mjölk

Garnering:

  • pärlsocker

Gör såhär:

Kan göras i matberedare

Sätt ugnen på 175°. Klä en liten långpanna 25×35 cm med ett bakplåtspapper.

Rör smör och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och russin. Tillsätt mjölblandningen och mjölken och rör samman till en smet.

Bred ut smeten i långpannan och strö över pärlsocker.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

Känn med sticka att kakan är torr

 

Receptet kommer från Kerstin Eliasson

0 likes

Comments

comments