Glutenfri Lax – och spenatpaj

Lax- och spenatpaj är en klassisk kombination som alltid är enkel och god – till lunch, middag eller på buffébordet.

Ingredienser:

pajdeg:

  • 100 g majsmjöl
  • 100 g majsstärkelse/maizena
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 1 msk kallt vatten

äggstanning:

  • 280 g mjölk (ca 3 dl)
  • 6 ägg
  • 1 tsk salt

fyllning:

  • 60 g bladspenat
  • 250 g laxfilé

Gör pajdegen enligt anvisningarna och förgrädda den.

Vispa samman mjölk, ägg och salt till äggstanningen.

Hacka spenaten grovt.

Skiva laxen i centimetertjocka skivor.

Klä botten av pajskalet med laxskivorna och strö över den hackade spenaten.

Häll äggstanningen över fyllningen.

Grädda pajen i 175 grader i ca 25 minuter, eller tills äggstanningen är fast.

Tips!
Du kan lägga till dina egna smaksättningar om du vill, till exempel citronzest, färsk dill, basilika eller kanske en bit chèvre i kylen som du vill använda upp. I paj passar det mesta!

Receptet kommer från boken Laga nytt!