Glutenfri Lasagne

Posted on Jul 4, 2013

Ingredienser:

Glutenfri lasagne

Glutenfri lasagne

  • 9 ägg- och glutenfria lasagneplattor

Köttfärssås

  • 400 g köttfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk olja
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 2 krm svartpeppar

Bechamelsås

  • 5 msk majsstärkelse
  • 10 dl mjölk
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör såhär:

Köttfärssås: Fräs köttfärs och lök i oljan. Tillsätt tomatkross och kryddor. Låt puttra ca 5 minuter.

Bechamelsås: Vispa ut majsmjölet med lite av havredrycken i en kastrull. Tillsätt resten av havredrycken och margarinet. Låt koka upp under omrörning. Smaksätt med salt och peppar.

Sätt ugnen på 225°C.

Varva bechamelsås, plattor och köttfärssås eller vegetarisk sås i en form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Börja och avsluta med bechamelsås.

Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

1 likes

Comments

comments