Glutenfri kycklingtallrik

Posted on Okt 2, 2012

I kväll var det kyckling till middag i mitt hus. Den går att variera stort med örterna du väljer att ha i och vilken marinad du har kycklingen i.
Testa dig fram, färska örter är inte bara fint för ögat och något man pyntar med, dom har alla väldigt unika, smakstarka personligheter. Mina 3 gröna favoritörter måste jag nog säga är basilika, rosmarin och timjan.

Ingredienslista

  • Färsk kycklingfilé
  • Kikärter
  • Plommontomater (eller den sort du gillar bäst naturligtvis)
  • Rödlök
  • Olivolja
  • Örter-efter egen smak
  • Salt och Peppar

Tillvägagångsätt

  • Hacka/skiva löken
  • Hacka örterna
  • Blanda med olivolja och kikärter
  • Stek kycklingfileerna

Tips
Jag använde kikärter ur tetra av märket Go Greens, men du kan givetvis använda vilken sort du vill, tänk på att torra kikärter är mer tidskrävande.
Kikärtsröran smakar bäst dagen efter eller när det i alla fall får stå och dra till sig smakarna ett par timmar. Men det kan givetvis ätas med en gång om du har dålig tid.
Lycka till, smaklig måltid

Av Malin Flink

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar