Glutenfri Kycklingpaj med spenat och fetaost

Posted on Sep 18, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Kycklingpaj

Glutenfri Kycklingpaj

Pajbotten:

  • 6 ¾ dl Risenta sojamjöl
  • 150 g kesella
  • 150 g kallt smör, skuret i tärningar
  • 2 msk vatten
  • ½ tsk salt

Fyllning:

  • ½ grillad kyckling, skuren i 1 cm bitar
  • ½ zucchini, skuren i bitar
  • ½ rödlök, strimlad
  • 150 g fetaost, i tärningar
  • 30 g spenat
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 3 msk Risenta pumpakärnor
  • Smör eller olja till stekning

Gör så här:

Mixa alla ingredienser i en matberedare till pajbotten. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylen i 30 min.

Kavla ut och fodra en pajform. Låt degen vila ytterligare 30 min i kylen.

Sätt ugnen på 200°. Undvik att kanterna sjunker ner under gräddningen genom att sätta
folie runt kanterna som stöd. Grädda mitt i ugnen 12-14 min. Ta ut och låt pajskalet svalna.

Fräs zucchini och rödlök i smör eller olja, salta och peppra. Fördela kycklingbitarna, zucchinin och rödlöken över pajbotten. Strö över fetaosten.

Fräs spenat i lite olja så den blir precis varm. Lägg spenaten över fetaosten.

Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen. Strö över pumpakärnorna.

Grädda pajen näst längst ner i ugnen i 35-40 min, låt vila 5-10 min innan servering.

Servera med sallad.

Receptet kommer från Risenta!

 

0 likes

Comments

comments