Glutenfri Köttfärspaj

Posted on Sep 9, 2013

Ingredienser:

Pajskal:

  • 2 st kokta, kalla potatisar
  • 2 dl naturligt glutenfri grov mjölmix
  • 50 g mjölkfritt margarin

Fyllning:

  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 1 msk mjölkfritt flytande margarin
  • 300 g köttfärs
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 1/2 msk fransk senap
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl majskorn

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°C.

Pajskal: Riv potatisarna och blanda med grov mix och margarin. Mixer kan med fördel användas. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port), nagga och förgrädda i 10 minuter.

Fyllning: Skala och finhacka löken, skala och riv moroten grovt. Fräs lök och morot i margarinet i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och fräs lite till.

Häll på tomater, salt, peppar, oregano, senap och tomatpuré. Låt puttra under lock ca 10 minuter.

Fyll pajskalet med köttfärsröran, strö över majs och grädda i ca 15 minuter mitt i ugnen.

 

0 likes

Comments

comments