Glutenfri Kokos- och hallonpaj

Posted on Sep 18, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Kokos och hallonpaj

Glutenfri Kokos och hallonpaj

4-6 små pajer.

Pajbotten:

  • 3 dl Risenta kokosmjöl
  • ½ dl Risenta sojamjöl
  • 185 g smör, kallt skuret i tärningar
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 100 g mandelmassa, fint riven
  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl Risenta råsocker
  • 50 g smör, mjukt
  • 2 ägg
  • 1 citron, finrivet skal
  • 150-200 g hallon, att lägga på
  • 2 tsk flytande honung

Gör så här:

Mixa alla ingredienser i en matberedare till pajbotten. Lägg i en plastpåse och låt
vila i kylen i 1 tim.

Tryck ut degen i formarna och nagga botten med en gaffel. Låt formarna vila i kylen minst 1 tim.

Sätt ugnen på 200° och grädda i 12 min.

Vispa ihop alla ingredienser till mazarinfyllningen. Fördela i pajskalen och lägg på
hallon. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min tills pajen fått en fin gyllenbrun yta.

Ta ut och ringla över lite honung. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Receptet kommer från Risenta

 

 

0 likes

Comments

comments