Glutenfri Kladdkaka

Posted on Mar 19, 2013

Ingredienser: Glutenfri Kladdkaka

  • 100 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 dl rismjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 msk psyllium
  • 2 st ägg

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smör och ägg. Blandat snabbt ihop till en smet.

Häll över smeten i en smörad och bröad form ca 24 cm i diameter.

Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 min. Låt den svalna och sedan kallna i kylen.

Den absolut godaste och enklaste glutenfria kladdkaka någonsin!!

 

Här hittar du fler recept på olika Kladdkakor!

 

0 likes

Comments

comments

2 Comments

  1. Zita
    19 mars, 2013

    Gillar jag! – utan att vara glutenöverkänslig, men lite glutenkänslig..äter sällan söta bakelser, kanske därför?

    Reply
  2. Susanne Ericsson
    20 mars, 2013

    Hej!
    Kan inte se nåt om mängden smör som ska smältas!

    Reply

Lämna en kommentar