Glutenfri kladdkaka utan ägg

Posted on Okt 11, 2013

Ingredienser:

Glutenfri kladdkaka utan ägg

Glutenfri kladdkaka utan ägg

  • 2,5 dl socker
  • 50 gr smält smör
  • 2,5 dl glutenfritt mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2-3 msk Kakao
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker

Vispa socker och fett pösigt med 1 msk mjölk.

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av mjölken.

Vispa i 2 minuter.

Häll i smord och bröad form med löstagbar botten

Grädda i 150 gädda i 35 . 40 minuter.

Ta en sticka och känn i kakan efter 30 minuter .

Kakan skall vara kladdig inuti.

 

Receptet kommer från Kerstin Eliasson

2 likes

Comments

comments