Glutenfri Kladdkaka med schweizernöt och minimarshmallows

Posted on Sep 5, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Kladdkaka

Glutenfri Kladdkaka

  • 2 dl strösocker
  • 5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 dl glutenfritt mjölmix eller potatismjöl
  • 2 st ägg
  • 150 g smör, smält
  • 12 dl hackad schweizernöt
  • 12 dl minimarshmallows
  • kokosflingor till att bröa formen
  • florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°.

Blanda socker, vaniljsocker, kakao och mjöl. Rör ner ägg och smör och rör till en jämn smet. Vänd ner choklad och marshmallows.

Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och bröa den med kokosflingor. Häll smeten i formen.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Låt svalna. Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.

Receptet kommer från Arla!

För alla

Kakan innehåller ägg och mjölk men är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör eller margarin, laktosfri choklad och mjölkfri mix.

Här hittar du fler recept på glutenfria Kladdkakor!

 

0 likes

Comments

comments