Glutenfri Kladdkaka med potatismjöl

Posted on Sep 5, 2013

Ingredienser:

  • 75 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • ¾ dl kakao
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk

 Till formen:

  • smör
  • kokosflingor

Gör såhär:

Smörj en rund form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter, och strö den med kokosflingor.

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker.

Mät upp och blanda kakao, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker.

Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smöret och mjölken och rör ihop till en ganska lös smet.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i knappt 25 minuter.

Låt svalna och lossa kakan ur formen. Dekorera eventuellt kakan med florsocker, bär, ätliga blommor, strössel.

För alla

Kakan innehåller ägg och mjölk men är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör eller margarin och laktosfri mjölk.

Fler härliga recept på kladdkakor hittar du här!

 

0 likes

Comments

comments