Glutenfri Kladdkaka

Posted on Sep 22, 2014

Ingredienser:

Glutenfri kladdkaka

Glutenfri kladdkaka

  • 300 gr mörkt eller ljust muscvadosocker
  • 4 ekologiska ägg
  • 170 g smält smör
  • 1 nypa flingsalt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 140 g smält mörk choklad
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 dl havremjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 medelstor kokt och finriven rödbeta
  • Valfria bär till dekoration.

Gör såhär:

Börja med att sätta på ugnen på ca 200 grader.
Koka en stor rödbeta med skalet på.
Rör samman ägg och socker.
Smält smöret och bryt ner chokladen. Rör om så allt smälter.
Blanda ner alla torra ingredienser i ägg och socker blandningen. Häll i smöret och chokladen. Till sist river du rödbetan och blandar i smeten.
Smörj en form och häll i smeten.
Grädda i ca 15 minuter.
Servera med glass eller vispad grädde.
Receptet kommer från Wakandas kitchen!
3 likes

Comments

comments