Glutenfri Kavring med frön

Posted on Nov 27, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Kavring med frön

Glutenfri Kavring med frön

Fritt från gluten, mjölk, nötter och jäst

  • 6 dl Soyghurt                      
  • 1 tsk Lime eller citronsaft
  • 0,5 dl Honung                        
  • 1 msk Kallpressad valfri olja
  • 1 st Äggvita                       
  • 1,5 dl Bovetemjöl                    
  • 2 dl Rårismjöl                     
  • 1 dl Pumpakärnor                   
  • 1 dl Solrosfrön                    
  • 1 dl Linfrön                       
  • 0,5 dl Psylliumfröskal               
  • 1 msk Bikarbonat                    
  • 1,5 tsk Salt                          
  • 2 msk Nyponskalmjöl                 
  • 2 tsk Stött kummin

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda alla torra ingredienser och häll sedan på de blöta. Blanda ihop snabbt för hand eller i degblandare. Häll över i en stor oljad brödform och toppa med frön.

Sätt direkt in i ugnen och sänk till 180 grader.

Grädda brödet i 1 timma, stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.

 

Receptet kommer från Oscar Målevik!

 

1 likes

Comments

comments