Glutenfri Kardemummakrans

Posted on Sep 9, 2013

Ingredienser:

  • 1/2 paket jäst (à 50g)
  • 100 g margarin eller smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 msk husk eller fiberhusk
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 4 1/2 dl fin glutenfri mix

Pensling:

  • ägg

Garnering:

  • 2 1/2 msk pärlsocker

Gör såhär:

Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek.

Tillsätt mjölken. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan och blanda i husken. Låt svälla 5-10 min.

Blanda i socker, kardemumma, salt och glutenfri mix. Arbeta degen kraftigt för hand eller i maskin till en slät, smidig och lös deg. Klicka ut degen till en krans eller en längd på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.

Pensla kransen/längden med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C, 15-20 min. Låt kransen/längden svalna på galler.

För alla

Tål du inte ägg kan kransen penslas med mjölk.

0 likes

Comments

comments