Glutenfri Julskinka med fikon- och valnötsgriljering

Posted on Sep 9, 2013

Ingredienser:

  • 1 färdigkokt julskinka à ca 3 kg (gärna rapsgris)

Griljering:

  • 10 torkade fikon
  • 1 dl valnötskärnor (1 dl motsvarar ca 15 st)
  • 1 msk olja
  • 2 msk vinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • majsstärkelse (Maizena)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°C.

Skär fikon grovt. Mixa fikon och valnötter grovt i en matberedare. Tillsätt oja, vinäger, vatten och salt, mixa till en massa. Tillsätt ev. mer vatten.

Lägg den kokta skinkan på ett ugnssäkert fat.

Torka av skinkan med hushållspapper. Sikta över majsstärkelse. Bred griljeringen över skinkan.

Griljera skinkan mitt i ugnen 10- 15 minuter eller tills den fått fin färg. Låt den bli kall snabbt.

För alla

Griljeringen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

0 likes

Comments

comments