Glutenfri Jorgubbstarte på mandelbotten

Posted on Jan 29, 2013

Ingredienser Tarte kopia

Mördeg

200 g smör, rumstempererat
240 g maizena
180 g potatismjöl
200 g socker
2 g salt
70 g äggula
60 g mandelmjöl

Mandelkräm

100 g mandelmassa
50 g smör
1 st ägg
0.5 st citron, rasp
blandade nötter
färska jordgubbar

Jordgubbs- och flädercurd

75 g jordgubbspuré
75 g citronsaft
300 g socker
200 g smör
300 g ägg
2 blad gelatin
1 st fläderblomma

Maräng 

100 g äggvita
180 g socker
0.5 st citron, saften
100 g jordgubbspuré

Gör så här:

Mördeg

Se till att smöret är rumsvarmt.

Blanda sedan alla ingredienserna i blandare med degkrok.

Täck sedan med plast och ställ kallt i kylen.

Kavla ut mördegen 2 mm tjock och lägg i botten på formen.

Mandelkräm

Blanda mandelmassa och smör så inga klumpar bildas.

Tillsätt därefter ägget och blanda väl.

Tillsätt sist den rivna citronen (raspa bara av det yttersta skalet).

Spritsa sedan upp mandelkrämen i tarteskalet som du fordrat med mördeg.

Lägg därefter i jordgubbar , blandade nötter och baka i 180 grader ca 15-18 minuter.

Låt svalna.

Jordgubbs- och flädercurd

Citronsaft , jordgubbspuré, socker, smör, hela ägg, fläderblomma och äggula kokas till en kräm.

Tillsätt gelatinbladen och sila sedan krämen igenom en chinoise (fintrådig sil).

Ställ i kyl och låt stelna.

Maräng

Vispa äggvita ,citronsaft och socker i vispkittel (använd en ren och torr rostfri bunke).

När marängen lyft tillsätter du jordgubbspuré och forsätter vispa , marängen kan sjunka ihop men fortsätt bara att vispa.

Till servering

Tillsätt jordgubbs- och flädercurd samt färska jordgubbar i pajskalet.

Toppa därefter med maräng.

Från: recept.nu

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar