Glutenfri Jordgubbs Cheesecake

Posted on Maj 15, 2014

Ingredienser:

Glutenfri Jordgubbs Cheesecake

Glutenfri Jordgubbs Cheesecake

ca 8 personer

Till den jättegoda bottnen behöver du:

  • ca 2 dl glutenfritt rent havremjöl
  • ca 1,5 dl mixade/finhackade hasselnötter eller mandel om du vill det
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl smält smör

Gör så här:

Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna först och häll i smöret.

Bred ut massan med en slickepott i en springform. Jag brukar ta upp den lite på kanterna också, även om den har en tendens att sedan sjunka ned igen.

Grädda i ugnen i ca 10 min.

Till fyllningen behöver du:

  • 4 ägg
  • 450 gr Philadelphia ost
  • 1,5 dl socker
  • 1-2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop osten, vaniljsocker och äggblandningen. Häll upp i formen och grädda i ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den. Den stelnar efteråt.

Ställ riktigt kallt.

När kakan kallnat vispade jag grädde och spritsade ett tunt lager ovanpå. Sedan skar jag jordgubbar i hälften och dekorerade med.

Receptet kommer från Wakandas Kitchen!

0 likes

Comments

comments