Glutenfri Höstgryta med svamp och äpple

Posted on Sep 27, 2013

Ingredienser:

  • 500 g benfri högrev
  • 1 st gul lök
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 12 msk kinesisk soja
  • 3 dl vatten
  • 200 g färsk svamp
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 2 st äpplen
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grovhackad färsk persilja

Gör så här:

Skär köttet i bitar ca 3×3 cm.

Skala och hacka löken.

Bryn köttet i omgångar i 1 msk smör i en gryta. Lägg i lök, buljongtärning, peppar, tomatpuré och soja. Häll på vattnet. Låt grytan koka under lock ca 1 tim.

Skär svampen i bitar och fläsket i strimlor. Kärna ur äpplena och skär i bitar.

Koka upp grytan med crème fraiche.

Fräs svamp, fläsk och äpple i 2 msk smör-&rapsolja och rör ner i grytan. Låt koka några min.

Strö över persilja och servera med pressad potatis.

0 likes

Comments

comments