Glutenfri Tacopaj med veggie färs

Posted on Okt 4, 2012

Ingredienser:

  • 180 gram (ca 3 dl) fin glutenfri mix
  • 1 krm salt
  • 75 gram smör/margarin
  • 1 dl rømme/kesella/creme fraiche
  • 1,5 msk vatten
  • 200 gram vegetarisk färs från Anamma
  • 3 stora färska champinjoner
  • 1/2 ask med cherrytomater
  • 1/2 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuree
  • ca 2 dl matlagningsgrädde
  • Tacokryddor, torkad basilika, svartpeppar, cayennepeppar, chilipulver, starkt paprikapulver
  • Riven ost

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader (varmluft)

Lägg mjölet i en matberedare ihop med saltet, tärna margarinet och tillsätt det

Mixa till en grynig massa och tillsätt då kesellan och vattnet, låt mixern gå till det är en jämn och slät deg i beredaren

Klicka upp degen i en pajform (den ser extremt kladdig ut, men testa ta på den innan du överväger att tillsätta mjöl, den är väldigt spänstig och medgjörlig) (jag använde en sockerkaksform med löstagbar kant och hade bakplåtspapper bara i botten, den lossnade helt fint från både sidor och botten när den var klar) och tryck ut den i kanterna, min botten var ca 1,5 cm tjock liksom sidorna.

Nagga degen med en gaffel och förgrädda den i 10 minuter

Grovhacka löken, hacka vitlöken, svampen och dela tomaterna, stek allt i en klick smör tills det är mjukt, tillsätt tomatpureen, matlagningsgrädden och alla kryddor ihop med färsen.

Låt det puttra några minuter och häll det sen över pajskalet, toppa med riven ost efter smak om du önskar, grädda tills osten fått lite färg eller ca 8 minuter

Voila, en tacopaj med hetta som kan serveras direkt när den är varm eller ätas kall, den jag gjorde i eftermiddags har stått framme på köksbänken sen dess och nu är det bara en liten munsbit kvar, så i stället för godis kan du gå och småäta på den här underbara tacopajen!

Av Malin Flink

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar