Glutenfri havrepaj med limekrämsfyllning

Posted on Okt 2, 2012

Ingrediener:

Glutenfri havrepaj med lime och myntakräm

  • 150 gram smör
  • 2 1/2 dl havregryn (glutenfri, ren havre)
  • 2 1/2 dl Schär (Mix Pâtisserie)
  • 3 msk strösocker
  • 250 gram ricottaost
  • 1 1/2 dl lemoncurd
  • 2 dl grädde
  • rivet skal av 2 lime
  • 3 msk hackad färsk mynta

Gör såhär:

  • Smält smöret i en kastrull
  • Blanda smöret med havregryn, mjöl och socker
  • Häll upp blandningen i en form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter och ställ formen i kylskåp 1 timme
  • Sätt ugnen på 200 grader och grädda pajbottnen mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt den svalna
  • Blanda ihop ricottaost och lemoncurd till en jämn smet
  • Vispa grädden och vänd ner den i ricottasmeten ihop med rivet limeskal och hackad mynta
  • Fördela limekrämen över havrebotten och toppa med valfria färska bär. Servera genast så bottnen inte blirblöt

Tips!

Den här kakan kan du förbereda i god tid, du kan till exempel göra botten dagen innan och bara låta den stå i rumstemperatur under natten och göra limekrämen precis innan du ska servera, det

är fort gjort och kakan blir som fräschast då. Grädde har ju en tendens att bli tråkig om den får stå framme eller mista konsistensen för länge i kylskåp. Men även botten mister sin frasighet om du gör fyllningen för tidigt.
Lycka till

Av Malin Flink

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar