Glutenfri hälsosam Chokladkaka

Posted on Feb 11, 2014

Ingredienser:

Glutenfri Chokladkaka

Glutenfri Chokladkaka

  • 100 g mörk choklad (70 %) 125 g smör
  • 0,5 dl starkt kaffe
  • 1 dl flytande honung
  • 2 ägg
  • 1 knivsudd salt
  • 1⁄2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl (100 g) väl krossade valnötter

Gör så här:

Smält chokladen över vattenbad, tillsätt kaffe och honung.

Vispa äggen till skum tillsammans med saltet. Blanda in chokladsmeten och de krossade valnötterna försiktigt.

Häll smeten i en välsmord form med löstagbara kanter och grädda i 175°C, i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

Servera med vispad grädde, glass eller bär.

Kakan är god även dagen efter.

Från boken Glutenfri Eufori!

0 likes

Comments

comments