Glutenfri Gulaschgryta

Posted on Sep 27, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Gulashsgryta

Glutenfri Gulashsgryta

  • 500 g högrev
  • 250 g kålrot
  • 250 g palsternackor
  • 2 st gula lökar
  • 2 st röda paprikor
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 12 st röd chili
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk paprikapulver
  • 10 st enbär
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk konc kött- och viltfond
  • 1 st äpple
  • 1 tsk salt
  • 12 tsk grovmalen svartpeppar

Till servering:

  • 12 dl hackad gräslök
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här:

Skär köttet i tärningar.

Skala rotfrukterna och skär dem i stora tärningar. Skala och hacka löken grovt. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Kärna ur och finhacka chilin.

Bryn lök, vitlök och chili i smör-&rapsolja med paprikapulver och enbär 2-3 min. Tillsätt köttet och bryn runt om tills det börjar få färg.

Sänk värmen och tillsätt tomatpuré, fond, samt hälften av rotfrukter och paprika. Häll på vatten så att allt täcks. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock 1 ½ tim.

Kärna ur och tärna äpplet. Tillsätt det, resten av rotfrukterna och paprikan. Koka ytterligare 30 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera med gräslök och matyoghurt.

0 likes

Comments

comments