Glutenfri grov banansockerkaka

Posted on Okt 4, 2012

I Uppsala firas Valborg med pompa och ståt, många tusen som kommer sig ut i parker och på gator. Om solen är framme blir det garanterat picknick och här är ett recept på en saftig och inte helt onyttig banankaka, perfekt att ha med ut i picknick korgen.

Ingredienslista 

  • 100 gram smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 5 dl Semper grovmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 bruna, skalade bananer
  • 1/2 dl kallt kaffe

Tillvägagångsätt

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smörj och bröa en hålform
  • Rör smöret och sockret poröst
  • Tillsätt ett ägg i taget
  • Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel i en plastpåse, tillsätt i smörblandningen
  • Mosa bananerna med en gaffel och tillsätt dom i hop med kaffet i smeten
  • Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme, låt kakan svalna innan du skär i den

Av Malin Flink

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar