Glutenfri gräddtårta fylld med gul ägg/vanilj kräm

Posted on Okt 30, 2012

Den här tårtan bör som alla andra tårtor med grädde på ätas samma dag, men har du dålig tid kan du förbereda den här kvällen innan med att göra krämen, rensa och skiva jordgubbarna och sätta ihop kakan så behöver du bara vispa grädden samma dag.
Varning, den är beroendeframkallande!

Ingredienslista

  • En färdig glutenfri fryst tårtbotten
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 liter rensade och skivade jordgubbar
  • 5 äggulor
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 75 gram smör
  • 1 dl strösocker
  • Vit choklad

Tillvägagångsätt

  • Ta fram en kastrull och ha i äggulorna i den med strösockret, vaniljsockret, smöret och 1 dl ovispad vispgrädde, låt det sjuda på svag värme under omrörning tills det blir en bredbar kräm
  • Låt krämen svalna och dela på tårtbotten, när äggkrämen svalnat brer du den över botten och lägger på locket
  • Vispa resten av grädden och bred ut den över kakan, toppa med jordgubbarna och riven vit chocklad

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar