Glutenfri Gourmet Pizza

Posted on Okt 23, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Gourmetpizza

Glutenfri Gourmetpizza

2 portioner

Deg:

  • 1 ½ dl potatismjöl
  • 1 ½ dl rismjöl
  • 1 dl havremjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk olivolja
  • en nypa flingsalt
  • 25 gr torrjäst
  • 2-3 dl ljummet vatten

Topping:

  • 1 stor palsternacka
  • 1 stor rödbeta
  • ½ rödlök
  • en handfull kantareller
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 vitlökar, oliv- eller kallpressad rapsolja
  • 2 dl grovriven vällagrad ost
  • Ca 4 msk bredbar chevrè ost
  • Lite färsk timjan och till sist lite hyvlad parmesan

Gör såhär:

Blanda samman de torra ingredienserna. Rör ner vattnet till en rätt kladdig deg.

Låt degen jäsa i 10 minuter.

Dela sedan degen i två lika stora delar. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper till önskad form och storlek. Använd lite rismjöl när du bakar ut den.

Skala rödbetan och palsternackan och skiva tunt med kniv eller osthyvel. Skär rödlöken tunt.

Stek på mellanvärme i lite olja tills de mjuknar, lägg i svampen och stek ytterligare några minuter.  Ringla över 1 tsk flytande honung och strö över lite flingsalt. Ställ åt sidan.

Börja med att pensla hela pizzabotten med rapsolja.

Pressa sedan en vitlöksklyfta och blanda den med chevrén. Bred detta på pizzabottnarna. Fördela sedan den rivna osten. Lägg på de lätt stekta grönsakerna.

Grädda i ugnen på 250 grader i ca 13-15 min.

När pizzan tagits ut hyvlar du över lite parmesan över och strör över lite färsk timjan och flingsalt.

Receptet kommer från bloggen Wakandas kitchen.

0 likes

Comments

comments