Glutenfri Glassbomb med choklad och kakor

Posted on Sep 26, 2013

Ingredienser:

  • 1 apelsin
  • 4 glutenfri kakor
  • 50 g mörk choklad
  • 1/2 l vaniljglass
  • 2 dl frysta hallon

Garnering:

  • ev färsk mynta

Gör såhär:

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Riv det yttersta skalet av apelsinen. Krossa cookies och chokladen.

Klä en 1 liters rund form med plastfolie.

Halvtina glassen. Rör i apelsinskal, glutenfri kakor och choklad.

Lägg glassmeten i formen. Täck den med plastfolie. Ställ in i frysen minst 3 timmar.

Skala apelsinen med kniv, skär den i bitar. Blanda apelsinbitarna med hallonen.

Stjälp upp glassbomben på ett fat. Garnera ev. med färsk mynta.

Servera glassbomben med apelsin- och hallonsalladen.

För alla

Gör laktosfri: Välj laktosfri glass och laktosfria kakor.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfri glass, t ex Tofuline eller Oatly och välj mjölkfria kakor.

0 likes

Comments

comments