Glutenfri Marängtårta med Daim

Posted on Sep 11, 2013

Ingredienser:

Maräng:

  • 100 gram nötkärnor
  • 3 st äggvitor
  • 2 dl socker

 Glass:

  • 3 st äggulor
  • 0,5 dl florsocker
  • 4 dl grädde
  • 2 st dubbel Daim

 Garnering:

  • 1 st krossad dubbel Daim
  • 2 dl frukt eller bär

Gör såhär:

Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna. Hacka dem.

Vispa vitorna till hårt skum, blanda i sockret & vispa en stund till. Rör ned nötterna.

Bred ut marängen på bakplåtspapper till en rund botten på ca 26 cm i diameter. Mät gärna ut med en tallrik först.

Grädda i ca 45 minuter i 150 grader. Låt svalna.

Vispa äggulor & socker vitt & poröst.Vispa grädden & blanda i den i äggsmeten.Krossa daimbitarna & blanda i dem i smeten.

Gör en folieering runt marängbottnen, den ska vara några cm högre än marängen.

Häll glassmeten på maränen & bred ut den jämt, gör ev ett mönster i grädden med en gaffel.

Frys tårtan i minst 5 timmar. Ska den stå längre, täck med folie.

Dekorera med hackad daim & bär/frukt.

 

 

0 likes

Comments

comments