Glutenfri Fudgebrownie med vit chokladfrosting och polkagris

Posted on Okt 24, 2013

Ingredienser:

Glutenfria Fudgebrownie med Polkagris

Glutenfria Fudgebrownie med Polkagris

Brownie

  • 150g smör
  • 100g mjölkchoklad
  • 3 äggvitor
  • 1 ägg
  • 200g socker
  • 60g ljus mix
  • 2 tsk vaniljsocker

Frosting

  • 100g vit choklad
  • 100g philadelphia
  • polkagrisar att stö ovanpå

Gör såhär:

Smält smöret. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Fortsätt vispa och häll i sockret. Sänk hastigheten till lägsta och rör i mix, vaniljsocker och ägget. Sist rör du i smör/choklad.

Häll smeten i en springform och grädda ca 30 min på 175 grader.

Låt kakan svalna helt innan du lägger på frostingen.

Frostingen gör du genom att smälta vit choklad i vattenbad, låta den svalna en smula och sedan vispa på hög hastighet med philadelphia.

Sedan tar du fram den största hammare du har (Eller valfritt påhittigt tillhugge), lägger polkagrisarna i en platspåse och lindar in den i en handduk. Sen är det bara att gå lös!

Strö polkagrisarna över frostingen och gör sedan succé ! Den här kakan är fantastisk!

Receptet kommer från bloggen Sockerdrömmen.

 

0 likes

Comments

comments