Glutenfri Focaccia med parmesanost

Posted on Mar 4, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Foccacia

Glutenfri Foccacia

1/2 dl finhackad rödlök

30 g smör

4 ägg

200 g cream cheese

1 dl riven parmesan

2 dl mandelmjöl

2 msk kokosnötsmjöl

1 msk psylliumfröskal

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

färska rosmarinblad och flingsalt att strö över

Gör såhär:

Sätt ugnen på 190 grader.

Fräs rödlöken i smör så att den blir mjuk.

Vispa äggen till luftig smet ca. 3 minuter med elvsip. Tillsätt färskosten och blanda väl.

Blanda ner rödlöken och smöret tillsammans med parmesanosten.

Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.

Lå smeten svälla i ca. 10 minuter.

Smöra och bröa en form ca 15-25 cm.

Fördela smeten jämt i formen och strö över rosmarin och salt.

Grädda tills foccacian får fin färg i ca 30 minuter.

Stälp upp på galler och låt svalna under bakduk.

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar