Glutenfri Focaccia med parmesanost
Ingredienser:
1/2 dl finhackad rödlök
30 g smör
4 ägg
200 g cream cheese
1 dl riven parmesan
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosnötsmjöl
1 msk psylliumfröskal
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
färska rosmarinblad och flingsalt att strö över
Gör såhär:
Sätt ugnen på 190 grader.
Fräs rödlöken i smör så att den blir mjuk.
Vispa äggen till luftig smet ca. 3 minuter med elvsip. Tillsätt färskosten och blanda väl.
Blanda ner rödlöken och smöret tillsammans med parmesanosten.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.
Lå smeten svälla i ca. 10 minuter.
Smöra och bröa en form ca 15-25 cm.
Fördela smeten jämt i formen och strö över rosmarin och salt.
Grädda tills foccacian får fin färg i ca 30 minuter.
Stälp upp på galler och låt svalna under bakduk.
0 likes