Glutenfri dessert med frukt och havreflarn

Posted on Nov 22, 2013

Ingredienser:

Glutenfri dessert med frukt och havreflarn

Glutenfri dessert med frukt och havreflarn

  • 100 g smör
  • 3 dl glutenfria havregryn
  • 1½ dl socker
  • 1 msk Maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • mörk choklad
  • 1 ananas delad i små bitar
  • 1 mogen mango i bitar
  • granatäpple kärnor
  • lite vispad grädde

 Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och häll det över havregrynen. Blanda ner övriga ingredienser.

Klicka ut glest på plåt.

Grädda cirka 7 minuter.Smält sedan lite choklad och ringla över.

Lägg upp i små dessertskålar. Ananas, mango och grädde. Lite granatäpplen på toppen och sedan det fina flarnet.

Receptet kommer från Wakandas Kitchen

0 likes

Comments

comments