Glutenfri Citrontårta

Posted on Apr 30, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Citronglasstårta

Glutenfri Citronglasstårta

  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 dl grädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 liten citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 5 glutenfria digestivekex

Frukt till garnering.

FORM: 1 1/2 l med löstagbar kant

Gör såhär:

Vispa vitorna till hårt skum och vispa grädden.

Blanda gulorna med socker, vaniljsocker, det rivna skalet och saften av citronen och tillsätt crème fraiche.

Vänd försiktigt ner de vispade vitorna och grädden.

Smula söner kexen och täck botten på formen med smulorna.

Häll smeten i formen. Täck över med plastfolie och ställ den i frysen minst 4 tim. Låt stå i rumstemperatur 5 -10 min innan servering.

Dekorera med valfri frukt.

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar