Glutenfri Citronsockerkaka

Posted on Jan 6, 2014

Ingredienser:

Glutenfri Citronsockerkaka

Glutenfri Citronsockerkaka

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g laktosfritt smör
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl maizena
  • 2 msk psylliumfröskal
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • Skalet av en riven citron
  • Glutenfritt ströbröd eller kokosflingor till formen

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med glutenfritt ströbröd eller kokosflingor.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda i mjölken. Riv citronskalet fint. Blanda alla de torra ingredienserna i en separat skål.

Blanda i smörblandningen i ägg och sockerblandningen och tillsätt det rivna citronskalet. Rör sedan försiktigt ned de torra ingredienserna. Häll över smeten i den bröade formen.

Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter.

Grundreceptet på sockerkakan kommer från boken Friendly Bread!

2 likes

Comments

comments