Glutenfri Citronrulltårta med vit chokladmousse

Posted on Jun 3, 2013

Citronrulltårta med enkel vit chokladmousse

Glutenfri Citronrulltårta

Glutenfri Citronrulltårta

Enklaste vita chokladmoussen:

  • 185 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • (blå hushållsfärg)

Hacka chokladen grovt och lägg i en bunke eller djup tallrik. Koka upp grädden försiktigt under omrörning och slå den över chokladen. Rör tills chokladen smält och tillsätt färg om man så vill. Täck med plastfolie och ställ att kallna minst två timmar, gärna över natten. När du ska ha moussen är det bara att vispa upp chokladgrädden till moussekonsistens med elvisp.

Rulltårta:

  • 4 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • (gul hushållsfärg)

Gör såhär:

Hacka chokladen grovt och lägg i en bunke eller djup tallrik. Koka upp grädden försiktigt under omrörning och slå den över chokladen. Rör tills chokladen smält och tillsätt färg om man så vill. Täck med plastfolie och ställ att kallna minst två timmar, gärna över natten. När du ska ha moussen är det bara att vispa upp chokladgrädden till moussekonsistens med elvisp.

Vispa ägg och socker hårt tills det nästan går att vända bunken upp och ned över huvudet. Rör försiktigt ned lite gul hushållsfärg och sikta i potatismjöl blandat med bakpulver. Vänd försiktigt ihop med en slickepott och häll ut på bakplåtspapper på långpanna. Grädda i 250 grader ca 5 minuter, det går fort så vakta noga. Vänd upp och ned på ett strösockrat bakplåtspapper och låt långpannan ligga kvar ovanpå tills kakan kallnat så torkar den inte och det går lättare att få av pappret.

Bred på den uppvispade moussen på rulltårtan och rulla försiktigt ihop, använd gärna det sockerbeströdda undre pappret som stöd så blir rullen jämnare. Skiva försiktigt rulltårtan, servera med glass och jordgubbar och njut av svensk, blågul, lagom barnslig och enkel sommardessert!

 

2 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar