Glutenfri Citronbrownie

Posted on Okt 24, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Citronbrownie

Glutenfri Citronbrownie

  • 175g smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl fin mjölmix
  • finrivet citronskal från 2 citroner
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1/2 tsk salt

Glasyr

  • 2,5 dl florsocker
  • 2 msk citronsaft
  • finrivet skal från 1 citron
  • 0,75 dl kokos

Gör såhär:

Vispa ihop ägg och socker. Rör sedan ner smöret (rumsvarmt) till en jämn smet. Efter det rör du i mjölmixen och sist citronen och saltet.

Häll smeten i en springform och grädda i 30 min, 175 grader.

Låt kakan svalna innan du gör glasyren.

Rosta kokosen i en stekpanna på hög värme (rör så att den inte bränner!)

Blanda ihop glasyren och bred över kakan. Strö den rostade kokosen över glasyren.

Receptet kommer från bloggen Sockerdrömmen.

0 likes

Comments

comments