Glutenfri Chokladtårta till många

Posted on Jul 19, 2014

En perfekt kalastårta som du svänger ihop på 20 minuter. Eftersom man gräddar tårtan på två plåtar slipper man dela bottnarna sen.

Ingredienser:

Botten:

  • 6 ägg
  • 300 g socker
  • 100 g kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 120 g potatismjöl
  • 100 g mandelmjöl

Fyllning:

  • 5 dl grädde eventuellt laktos eller mjölkfri
  • 1 l vaniljglass eventuell laktos eller mjölkfri
  • 1 l jordgubbar

Gör såhär:

Vispa ägg och socker med elvisp i 7 minuter.

Blanda i övriga ingredienser och vispa till en jämn smet.

Bred ut smeten jämt i två bakplåtspappersklädda plåtar.

Grädda båda samtidigt 7 min på 200 grader varmluft. Låt bottnarna svalna.

Fyllning
Vispa grädden lätt. Dela jordgubbarna.

Fyll tårtan med glass och hälften av jordgubbarna. Toppa tårtan med grädde och jordgubbar.

Receptet kommer från Maria Blohm och Jessica Frej!

 

 

0 likes

Comments

comments