Glutenfri chokladrulltårta med krämig philadelphiafyllning

Posted on Nov 9, 2012

Jag vill varmt rekomendera denna ljuvliga rulltårta till helgens godfika!
Snabbt, okomplicerat och väldigt gott!

Ingredienslista Tårta

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk kakao
  • 6 mskt potatismjöl

Ingredienslista Fyllning

  • 100 gram smör, osaltat helst rumsvarmt
  • 1,5 dl florsocker
  • 15 droppar vaniljessens
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 gram philadelphiaost naturell
  • Saft från citron

Tillvägagångsätt Tårta

  • Sätt ugnen på 250 grader
  • Vispa ägg och socker med elvisp tills det är väldigt fluffigt och ljust. Nästan 5 minuter.
  • Blanda dom torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggsmeten lite om gången samtidigt som du vispar med en slickepott och undviker klumpar
  • Häll upp smeten på en stor ugnsplåt täckt med bakplåtspapper, smeta ut den med slickepotten i kanterna och tills den är jämn, gräddas i 5 minuter cirka beror på ugn men du ser färgen på den, håll ett öga!
  • Häll sen ströcker över kakan och lägg en annan plåt med bakplåtspapper över, vänd upp och ner och dra loss bakpappret som kakan gräddats på, låt sen kakan svalna mellan plåtarna medan du gör fyllningen

Tillvägagångsätt Fyllningen

  • Häll alla ingredienser i en bunke och rör med en träslev eller liknande tills florsockret blandats gott in i osten/smöret, då kan du använda elvispen (så undviker du ett florsockertäckt kök) några minuter så det blir luftigt, krämigt och klumpfritt
  • Saften från citronen smaksätter du som du själv vill, mycket eller lite
  • Bred på krämen över chokladbotten och rulla ihop tårtan från vilken sida du önskar
  • Linda in den i plastfolie och låt stå i kylskåp till servering, den är lätt att skiva upp med vass kniv efter 30 minuter

Av Malin Flink

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar