Glutenfri Chokladpudding

Posted on Okt 15, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Chokladpudding

Glutenfri Chokladpudding

  • 200 g mörk choklad
  • 3 gelatinblad
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 6 st äggulor
  • 1 msk honung
  • 3 1/2 dl gräddde

Gör såhär:

Blötlägg gelatinbladem i kallt vatten i ca. 5 minuter, krama sedan ur dem ordentligt.

Hacka chokladen. Värm mjölk, socker, äggulor och honung i en liten kastrull under omrörning.

Dra av kastrullen från värmen när det börjar sjuda. Lägg i gelatinbladen och rör tills de smälter. Tillsätt chokladen och när allt är blandat häller du över allt i en bunke. Sätt bunken i kylen.

Vispa grädden. Vänd ner grädden i chokladsmeten när denna har svalnat.

Häll upp i portionsformar eller serveringsglas och ställ kallt någon timme. Servera med vispad grädde.

 

0 likes

Comments

comments