Glutenfri chokladcheesecake

Posted on Okt 8, 2012

Chokladcheesecake som är både vacker att se på och otroligt chokladig, fyllig och ljuvlig för en chokladälskare.

Ingredienslista Botten

  • 200 gram mandelmassa
  • 2 ekologiska ägg
  • 1 platta Marabou 70% choklad

Ingredenslista Fyllning

  • 400 gram philadelphiaost
  • 1 burk 34 % creme fraiche
  • 1/2 dl ljummet starkt kaffe
  •  200 gram mörk choklad (Lindt 70 %)
  • 2 ekologiska ägg

Tillvägagångsätt Botten

  • Riv mandelmassan och lägg i en bunke
  • Finhacka hallonchokladen och tillsätt den till mandelmassan
  • Vispa i äggen och vispa tills allt blandats
  • Häll i en springform med avtagbar kant som du täckt med bakplåtspapper på sidorna
  • Grädda i ugnen på 175 grader 25 minuter

Tillvägagångsätt Fyllning

  • Rör ihop creme fraiche och philadelphia, tillsätt kaffet och rör ut det i smeten
  • Hacka chockladen och smält den över ett vattenbad och rör ner i ostblandningen
  • Vispa upp äggen i sockret och blanda ner i ostsmeten lite i taget med en slickepott och rör tills det blivit en klumpfri smet
  • Häll fyllningen på botten och grädda kakan nederst i ugnen i 35 minuter på 175 grader
  • När tiden har gått kommer kakan vara ”dallrig” i mitten och det är precis som den ska va, den sätter sig efter att den fått stå i kylskåpet, men låt den svalna något innan du ställer in den där
  • Pynta med färska bär innan servering
0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar