Glutenfri Choklad- och citronfondant

Posted on Sep 6, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Fondant choklad och citron

Glutenfri Fondant choklad och citron

6 personer
Fondant:
  • 150g socker
  • 150g mandelmjöl
  • 100g mjukt smör
  • 4 ägg
  • saften av en citron
Fyllning/ganache:
  • 200g blockchoklad 70%, osötad,hackad. Lämpligvis Valrhona.
  • 2dl crème fraîche
  • kakaopulver

 Gör såhär:

Vispa mjukt smör och socker. Införliva äggen ett i taget, sedan mandelmjöl och rör tills degen blir smidig.
Rör i citronsaft.
Ta ut 6 runda kakor sockerkaka med ett lämpligt form/glas.
Häll smeten på kakorna och grädda vid 180 ° C ca 15 minuter, och låt svalna.
Koka upp crème fraîche, häll över hackad choklad och rör tills krämen/ganachen är slät.
Blanda ganachen i citronkrämen och ställ i kylen 2-3 timmar.
Avsluta med att placera ganache på de utskurna kakorna, forma snyggt och pudra osötat kakaopulver på toppen.
0 likes

Comments

comments