Glutenfri choklad & mint kladdkaka, serverad med bär och grädde

Posted on Nov 30, 2012
Ingredienslista (6 portionsformar eller 1 springform)
  • 2 ägg
  • 150 gram smält smör
  • 3 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 2 dl ljus glutenfri mix (Toro)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 5-7 droppar pepparmyntolja (valfritt)
  • Physsalis, blåbär, björnbär använde jag, men ta vad du gillar mest

Tillvägagångsätt

  • Rör ihop alla ingredienser i en skål och häll i smörade gärna bröade portionsformar eller 1 springform eller pajform för den delen. MEN ska du göra små portionspajformar som jag gjort bör du göra 6 stycken eftersom att alla mina 5 svämmade över kanten:)
  • Gräddas i mitten av ugnen ca 15 minuter på 175 grader, dom ska vara kladdiga men lite mindre kladdiga i kanterna för att kunna vändas på
  • När dom svalnat så pass att du kan ta i formarna vänder du dom upp och ner och serverar med glass, grädde, bär eller vad du önskar.

Lycka till,

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar