Glutenfri Chocolate Chai Mudcake

Posted on Maj 20, 2014

Ingredienser:

Glutenfri Chocolate Chai Mudcake

Glutenfri Chocolate Chai Mudcake

10-12 bitar

  • 3 dl dadlar utan kärna
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 dl mandel eller hasselnötter
  • 1 dl kokosolja
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl bovetemjöl eller rismjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 äggulor
  • 3 dl kokosmjölk
  • 4 äggvitor

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Koka dadlar och vatten på svag värme tills det blir en grötaktig massa, i cirka en kvart.

Mixa nötterna till mjöl, i med dadlarna, kokosoljan, kryddor, bakpulver, mjöl, kakao och äggulor. Kör på full effekt och tillsätt kokosmjölken lite i taget. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten.

Fördela smeten i en springform och grädda mitt i ugnen, i ca 50 min.

TIPS: Bred ett tjockt lager chokladmousse och strössla hackade hasselnötter över  kakan.

 

Receptet kommer från ”Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk” av Ulrika Hoffer.

 

0 likes

Comments

comments