Glutenfri Cheesecake med hallon och nougat

Posted on Mar 19, 2014

Ingredienser:

Glutenfri Cheesecake Kungsörnen

Glutenfri Cheesecake Kungsörnen

Botten:

  • 100 g (ca 2 dl) Kungsörnen Mandelmjöl
  • 40 g (ca ½ dl) socker
  • ½ tsk salt
  • 40 g (ca ½ dl) Kungsörnen Bovetemjöl
  • 30 g (ca ½ dl) Kungsörnen Majsmjöl
  • 60 g smör

Fyllning 1:

  • 600 g färskost till exempel Philadelphia
  • 3 ägg
  • 200 g (ca 2,2 dl) socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Saften från en halv citron

Fyllning 2:

  • 150 g hallon
  • 50 g (ca ½ dl) socker
  • 100 g nougat

Gör såhär:

Botten:

Värm ugnen till 175 °C.

Arbeta ihop alla ingredienser till en jämn deg.

Tryck ut degen i en springform.

Grädda i 10–12 minuter. Låt svalna.

Fyllning:

Rör samman samtliga ingredienser i fyllning 1 till en slät smet.

Häll smeten i formen över den avsvalnade bottnen.

Koka ihop hallon och socker.

Låt småkoka i 7 minuter tills du får en fastare

konsistens, rör hela tiden så det inte bränns.

Smält nougaten i vattenbad eller i mikro.

Klicka ut de kokade hallonen i ostsmeten i små klickar spridda över hela ytan. Gör samma sak med den smälta nougaten.

Ta en sked och dra den i cirklar i kakan s. nougaten virvlar sig i ett vackert mönster.

Grädda i 50 minuter.

Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

Låt svalna och förvara i kylskåp.

Receptet kommer från Kungsörnen.

0 likes

Comments

comments