Glutenfri Budapestbakelse

Posted on Jan 29, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Budapestbakelse

Glutenfri Budapestbakelse

Budapestrullen:

  • 200 g äggvita
  • 250 g strösocker
  • 150 g hela hasselnötter
  • 50 g potatismjöl
  • 50 g hasselnötsflakes

Fyllning och dekoration:

  • 4 dl vispgrädde
  • 3 st nektariner eller persikor
  • 1 st mandarin/satsumas
  • 100 g mörk choklad
  • Florsocker

Gör såhär:

Hacka hasselnötterna och rosta dem i ugnen eller i en torr stekpanna.

Sätt ugnen på 190 grader.

Vispa äggvitan tillsammans med 100 g av strösockret till maräng. Vispa ner resterande strösocker och vispa sedan vidare i 2 min.

Blanda potatismjöl och hasselnötter, vänd ner i marängen och blanda väl.

Stryk ut smeten eller spritsa ut den på en plåt med bakplåtspapper. Dekorera med hasselnötsflakes.

Sätt in i ugnen och baka i ca 16-18 minuter. Vispa grädden under tiden och skär frukten i bitar.

Montering

Vänd botten och dra bort pappret, lägg ett nytt bakplåtspapper över.

Stryk ut grädden och fördela frukten.

Rulla ihop din Budapestrulle, spänn rullen med hjälp av pappret.

Skär upp lagom stora bakelser. Dekorera med choklad, grädde och frukt.

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar