Glutenfri Broccolipaj med ädelost

Posted on Apr 1, 2013

Ingredienser:

100 g smör

12 dl bovetemjöl

34 dl Kesella kvarg lätt

Fyllning:

250 g broccoli

3 st ägg

1 dl Kelda mellangrädde

34 dl Kesella kvarg lätt

12 tsk salt

1 krm svartpeppar

140 g Ädelost

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.

Sätt ugnen på 200°.

Skär broccolin i små bitar. Koka den 1 min i lättsaltat vatten. Låt rinna av.

Vispa ihop ägg, grädde, kvarg, salt och peppar.

Nagga pajskalet och förgrädda det i mitten av ugnen 10 min.

Fördela broccolin i pajskalet och smula över ädelosten. Häll över äggstanningen.

Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar