Glutenfri Bovetepizza

Om du gillar bovete är det här en smakrik pizza för dig, men det är också ett nyttigare alternativ till en vanlig pizzadeg eftersom den innehåller mer fibrer.

Ingredienser:

2 pizzor/8 minipizzor

  • 5 g jäst
  • 150 g kallt vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk olivolja
  • 100 g bovetemjöl
  • 60 g mandelmjöl
  • 20 g boveteflingor
  • 5 g fiberhusk
  • bovetemjöl till utbakning

Gör såhär:

Lös upp jästen i vattnet.

Vispa ner övriga ingredienser och blanda till en slät deg.

Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 3 timmar.

Du kan också låta degen stå i kylskåpet och kalljäsa i ca 8 timmar.

Sätt ugnen på 230 grader.

Kavla ut till 2 tunna pizzor i bovetemjöl alternativt 8 små pizzor.

Lägg pizzorna på en plåt med bakplåtspapper.

Lägg på valfri topping och grädda i 15 minuter.

Receptet kommer från boken Laga nytt!